Mindfulness is de techniek om met aandacht te leven. Met mindfulness leer je bewust omgaan met spanning en stress. Je leert een stapje terug doen
In de Mindfulkids training leren we kinderen over mindfulness, over aandacht, het lichaam, en emoties.
Als je mensen vroeg iets leert, dan kunnen ze er lang gebruik van maken. Op jonge leeftijd leren hoe je het beste met last om kunt gaan voorkomt een hoop leed.

Dus jong geleerd is oud gedaan!

Op school is het belangrijk dat een kind zich langere tijd goed kan concentreren, anders behaalt het geen goede resultaten. Als het vermogen langere tijd de aandacht te bundelen bij een kind onderontwikkeld is, is dit een grote handicap bij het leren.

In zo’n prestatiegerichte omgeving is weinig tijd voor kinderen bij wie het aandachtsvermogen verbeterd moet worden.

Tijdens de aandachttraining proberen we kinderen de ervaring bij te brengen dat ze altijd en overal contact kunnen maken met een stille veilige plek in zichzelf. Dit heeft positieve effecten op hun vermogen om zich te concentreren en op hun manier van omgaan met stress, spannende situaties en sociale interacties.

De mindfulkidstraining is voor kinderen van groep 5,6 en 7 van de basisschool.
De trainingen kunnen zowel in school tijdens het dagelijkse lesrooster gegeven worden, maar ook als een verlengde schooldag cursus.

Voor meer informatie vul je het contactformulier in, of mail je vraag naar info@mindfulnessgetalife.nl

Mindfulkidslogo2